Wanneer u zonnepanelen aan wilt schaffen is het uiteraard belangrijk om te weten hoeveel uw zonnepanelensysteem gaat kosten. Om u hierbij te helpen worden hieronder een aantal belangrijke punten benoemd, ook worden er tips gegeven waarmee u kunt besparen op uw zonnepanelensysteem. Met de verschillende mogelijkheden tot BTW aftrek kunt u extra voordeel winnen.


Zonnepanelen

Tussen de zonnepanelen die u kunt gebruiken voor de opwekking van uw duurzame energie zijn er verschillende prijsklassen. De prijs van zonnepanelen hangt af van het rendement dat zij leveren, het merk en design.
Het merk Topsola biedt zonnepanelen die kwaliteit bieden voor een scherpe prijs. Dit is dan ook een populair merk onder consumenten die een voordelig zonnepanelensysteem wensen.
DelSolar biedt volledig zwarte zonnepanelen, deze zonnepanelen zijn iets prijziger. Dit komt door het strakke design en de uitstekende kwaliteit van de zonnepanelen, het visuele aanzicht van de zonnepanelen van DelSolar is aantrekkelijker waardoor deze iets duurder zijn.


Omvormers

Net als bij de zonnepanelen geldt voor de omvormers ook dat er verschillende prijsklassen worden gehanteerd. Het verschil komt voornamelijk door de specificaties waarover de verschillende omvormers beschikken en de hoeveelheid stroom die de omvormers om kunnen zetten.
Een goed budgetmerk voor omvormers is JFY. Dit merk heeft al tien jaar ervaring met het ontwerpen en produceren van omvormers, en voldoet aan de internationale normen en beschikken over benodigde certificering. Omvormers van JFY zijn al verkrijgbaar vanaf €431,-
Er zijn ook luxere uitvoeringen van omvormers, de meest luxe variant beschikbaar zijn van het merk Delto Solvia. Het bedrijf achter deze zonnepanelen is de Delta Group, een internationaal hightech bedrijf dat voorop blijft en de snel veranderende wereld van techniek. De omvormers beschikken over een hoge kwaliteit, uitstekende efficiëntie en betrouwbaarheid.


Pakketten zonnepanelensysteem

Wanneer u zonnepanelen aanschaft heeft u de mogelijkheid om een compleet zonnepanelenpakket te kiezen of alle onderdelen van het zonnepanelensysteem apart te kopen. Wanneer u ervoor kiest om een compleet zonnepanelenpakket te kopen heeft dit een aantal voordelen; allereerst beschikt u direct over het volledige pakket en zult u niet opzoek hoeven naar alle losse onderdelen wat u een behoorlijke klus bespaart, ook zijn de onderdelen allemaal op elkaar afgestemd waardoor het zonnepanelensysteem optimaal zal werken en u dus het hoogste rendement zult behalen. Daarnaast is een compleet zonnepanelenpakket veelal voordeliger dan wanneer alle losse onderdelen apart aangeschaft dienen te worden.Prijs zonnepanelen

Installatie van zonnepanelen

De installatie van uw zonnepanelen kan worden uitgevoerd door erkende installateurs, dit biedt u de zekerheid dat het zonnepanelensysteem op de juiste wijze is geïnstalleerd. Het is echter behoorlijk prijzig om de installatie van zonnepanelen uit te laten voeren door erkende installateurs, het bedraagt ongeveer 30 procent van de totale kosten voor de aanschaf van uw zonnepanelensysteem. Dit is een aanzienlijk bedrag dat u gemakkelijk kunt besparen door de installatie zelf uit te voeren, zo zal u de investering in uw zonnepanelen sneller terugverdienen.


Zonnepanelen kopen is vandaag de dag zeer interessant hiermee word namelijk de duurzaamheid in Nederland bevorderdZonnepanelen partner.